NÁVRH PŘIBLÍŽENÍ APV/SBAS PRO LETIŠTĚ KUNOVICE (Perner's Contacts, 2013)
Článek se zabývá postupy při navrhování nových druhů přístrojových přiblížení na přistání s využitím globálních navigačních systémů a jejich rozšíření. Autor se zaměřuje na objasnění postupu při konstrukci postupu přiblížení s vertikálním vedením (APV) včetně určení vertikálních minim pro dané přiblížení. Ve druhé části je demonstrován postup konstrukce přiblížení APV/SBAS pro dráhu 03C letiště Kunovice. S podporou programu MET je určena soustava rovin pro vyhodnocení překážek (OAS), vyhodnoceny pevné překážky a vypočtena bezpečná nadmořská výška/výška nad překážkami (OCA/H).
Keywords: APV; RNAV; PBN; přístrojové přiblížení; výška rozhodnutí; SBAS