MONITOROVANIE PREPRÁV TOVARU PODLIEHAJÚCEHO SPOTREBNEJ DANI A DAŇOVÁ BEZPEČNOSŤ (Perner's Contacts, 2013)
Príspevok prináša nový pohľad na problematiku daňového rizika a možnosti jeho eliminácie prostredníctvom fyzického monitorovania prepráv s cieľom dosiahnuť celkové zvýšenie daňovej bezpečnosti prepravy tovaru podliehajúceho spotrebnej dani v režime pozastavenia dane na daňovom území, a to na území SR i EÚ.
Keywords: spotrebná daň; preprava; riziko; model; bezpečnosť