VYUŽITÍ TEORIE GRAFŮ PRO SVOLÁNÍ ČLENŮ POVODŇOVÝCH KOMISÍ (Perner's Contacts, 2013)
Článek se zabývá návrhem tras pro funkci spojky zajišťující obslužnost předsedů a členů povodňových komisí při vydané výstraze od Českého hydrometeorologického ústavu a následně vyhlášení I. stupně povodňové aktivity toku, kdy nelze využít služeb mobilního operátora ať z důvodu lidské chyby nebo výpadku signálu. Je použita úloha obchodního cestujícího, exaktní metodou řešení Littlovým algoritmem a pro srovnání kvality řešení heuristikou heuristickým algoritmem.
Keywords: úloha obchodního cestujícího; heuristický algoritmus; Littlův algoritmus