BEZDRÁTOVÉ DATOVÉ PŘENOSY HSPAA LTE V ŘÍDÍCÍCH A INFORMAČNÍCH SYSTÉMECH (Perner's Contacts, 2013)
Článek se zabývá vývojem a vlastnostmi UMTS sítí, vyhodnocením vlastností veřejných mobilních sítí T-Mobile, Telefónica a Vodafone na základě experimentálního měření a možností využití v řídicích a informačních systémech dopravy.
Keywords: HSDPA; HSPA; HSUPA; LTE; UMTS; odezva; rychlost připojení; download; upload; výběrová směrodatná odchylka