POHYB ROTORU MODERNÍHO TURBODMYCHADLA V ČASOVÉ DOMÉNĚ (Perner's Contacts, 2013)
Tento článek ve své první části popisuje teorii měření pohybu hřídele kapacitními sondami a možnosti jednotlivých defektů. V druhé části článku jsou zpracována naměřená data. Měření byla provedena na dieselovém motoru určeném pro osobní automobily. V článku jsou zpracovány celkem čtyři režimy rotoru turbodmychadla, od volnoběžných (35 000 min-1) po maximální provozní otáčky rotoru, odpovídající 210 000 min-1.
Keywords: dynamika rotoru; pohyb rotoru v čase; turbodmychadlo