TROJSTUPŇOVÝ MODEL NA ZNÍŽENIE RIZÍK V PREPRAVE NEBEZPEČNÉHO TOVARU PO ŽELEZNICI (Perner's Contacts, 2014)
Konfrontácia poznatkov z akademického prostredia s reálnymi, často rutinnými úlohami praxe privádzajú k úvahám o smerovaní bezpečnosti v preprave nebezpečného tovaru po železnici. Z uvedeného dôvodu sa prezentuje súbor odporúčaní, ktoré smerujú do celého procesu posudzovania rizík v železničnej doprave, ale najmä do navrhovania opatrení, ktoré povedú ku znižovaniu rizík a zlepšovaniu rozhodovacieho procesu v prepravách nebezpečného tovaru po železnici.
Keywords: nebezpečný tovar; znižovanie rizík; železničná doprava