INTEGROVANÉ GLOBÁLNÍ ŘEŠENÍ PRO SLEDOVÁNÍ KONTEJNERŮ (Perner's Contacts, 2014)
Článek popisuje dosavadní výzkum autorů týkajícího se integrovaného globálního řešení pro sledování kontejnerů. Cílem výzkumu je vytvoření webového portálu, resp. integrovaný informační systém, který by schraňoval EDI data (z angl. Electronic Data Interchange) od různých poskytovatelů zasilatelských, přepravních a logistických služeb. Portál obsahuje matici sailingů a poskytuje informaci o pozici zboží v rámci globálního logistického řetězce. Historická data o spolehlivosti jednotlivých servisů jsou porovnávána s daty teoretickými, která jsou uvedena v matici, a toto porovnání předloženo zákazníkovi. Výstupem výzkumu bude charakteristika vzorců chování jednotlivých zákazníků v rámci logistického řetězce.
Keywords: kontejnerová přeprava; globální řešení; matice sailingů; tracking