PRÍPADOVÁ ŠTÚDIA PRE TESTOVANIE DOPRAVNEJ OBSLUŽNOSTI PRI STRATE FUNKČNOSTI VYZNAMNÉHO PRVKU CESTNEJ INFRAŠTRUKTÚRY (Perner's Contacts, 2014)
Cieľom článku je prezentácia výsledkov modelovania, testovania a odhadu úrovne dopravnej obslužnosti pri čiastočnej alebo úplnej strate funkčnosti významného prvku cestnej infraštruktúry. Článok obsahuje objasnenie podstaty modelovania dopravy pri obmedzujúcich podmienkach na dopravnej infraštruktúre, všeobecnú charakteristiku účelu, cieľov a výsledkov prípadovej štúdie, interpretáciu dosiahnutých výsledkov a vyslovenie všeobecných záverov a odporúčaní.
Keywords: cestná infraštruktúra; strata funkčnosti objektu; modelovanie; simulácia; dopravná obslužnosť; intenzita dopravy; hustota dopravy