MOŽNOSTI VYUŽITÍ NEURONOVÝCH SÍTÍ PRO MODELOVÁNÍ DYNAMIKY CESTUJÍCÍCH V TERMINÁLU LETIŠTĚ (Perner's Contacts, 2014)
Neustále narůstající počet titulů s problematikou neuronových sítí svědčí o jejich důležitosti pro technickou i netechnickou praxi. Cílem tohoto článku je nastínit možnost využití neuronových sítí pro modelování toku cestujících v terminálu letiště. Článek demonstruje vliv určitých znaků cestujících na rychlost chůze v terminálu. Navržený model může být využit při řízení toku cestujících terminálem letiště, kde je nezbytná přesná předpověď dynamiky cestujících.
Keywords: neuronové sítě; terminál letiště; tok cestujících