ASPEKTY DOPRAVNEJ OBSLUŽNOSTI VEREJNOU AUTOBUSOVOU DOPRAVOU VO VIDIECKYCH OBCIACH OKRESU NITRA (Perner's Contacts, 2014)
Príspevok sa zaoberá hodnotením dopravnej obslužnosti verejnou autobusovou dopravou v rurálnych sídlach okresu Nitra prostredníctvom zvolených indikátorov. Prvotným rozdielovým faktorom bol počet obyvateľov, podľa ktorého boli obce rozdelené do jednotlivých veľkostných skupín. Hodnotenie prebiehalo na základe dopravno-geografických ukazovateľov, ktoré majú za cieľ overiť hypotézu, že úroveň dopravnej obslužnosti vzrastá s celkovým počtom obyvateľov obce, jej lokalizáciou v rámci okresu a vzťahmi s okresným mestom, ktoré reprezentuje centrum regiónu.
Keywords: verejná autobusová doprava; dopravná obslužnosť; vidiecky priestor; okres Nitra