(untitled) (Perner’s Contacts, 2016)
Vzhľadom na neustále sa meniace požiadavky účastníkov cestnej premávky je potrebné vytvoriť dopravnú infraštruktúru, ktorá bude schopná plniť tieto požiadavky a zaviesť také organizačné opatrenia aby sa dosiahlo jej efektívne využitie. V našom príspevku sme sa zamerali na simuláciu dopravnej situácie na cestnej sieti medzi mestami Bytča a Ružomberok, kde sa často vyskytujú dopravné nehody a kongescie. Daný úsek patrí medzi najviac vyťažené úseky cestnej siete v Slovenskej republike.