(untitled) (Perner’s Contacts, 2018)
Příspěvek popisuje konstrukční návrh měřícího stanoviště pro snímání osových sil v lanech, které umožňuje nepřímou metodou snímat vyvozenou osovou sílu v laně. Součástí příspěvku je také konstrukční řešení hydraulického vyrovnávače tahu v lanech, který umožňuje snímat hodnotu tahové síly v laně a vyrovnávat rozdílné hodnoty tahových sil ve vícelanových systémech elektrických výtahů.