(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Pri modelovaní dynamiky jazdy koľajového vozidla je jedným z dôležitých vstupných parametrov geometria profilu jazdnej plochy kolesa a koľajnice. Bežne dostupné simulačné programy disponujú databázami obsahujúcimi niektoré normalizované profily, resp. umožňujú profil do databázy doplniť. Komplikácia však nastáva v prípade, keď je v simulačnej analýze nutné použiť špecifický profil. Jeho geometriu je potrebné zadať v požadovanom tvare nutnom pre zabezpečenie kompatibility so štruktúrou vstupov výpočtového softvéru, teda vo forme koordinát bodov, ktorými je možné preložiť krivku a definovať tak požadovaný profil. Simulačné programy však nedisponujú možnosťou efektívneho generovania týchto koordinát. Nakoľko sa jedná o zdĺhavý proces, autorský kolektív vytvoril program umožňujúci definovanie profilov na základe ich bežnej výkresovej dokumentácie.