(untitled) (Perner’s Contacts, 2017)
Kalkulace logistických nákladů se stala skutečnou výzvou v oblasti logistiky a řízení dodavatelsko-odběratelského řetězce. Značná část logistických výkonů je realizována poskytovateli logistických služeb, tyto podniky hrají klíčovou roli při efektivnějším provozování vybraných průmyslových odvětví. Poskytovatelé logistických služeb si musí být vědomi hlavních provozních faktorů logistických procesů. Tyto procesy by měly být monitorovány a vyhodnocovány prostřednictvím manažerských informačních systémů. V tomto článku bude analyzováno pojetí a význam logistických nákladů a dále budou rozebrány metody kalkulací logistických nákladů u poskytovatelů logistických služeb. Článek vychází z rešerše světové literatury, především ze zdrojů databáze Web of Science.