(untitled) (Perner’s Contacts, 2019)
Předkládaný článek poskytuje základní přehled o vývoji mezinárodního normy v oblasti konceptuálního a logického datového modelu a fyzického formátu pro kódování geografických databází pro aplikace a služby inteligentních dopravních systémů (ITS). Hlavní zaměření je na aplikace kooperativních ITS systémů, automatizované systémy řízení a související informace o pozemních komunikacích a jízdních pruzích.