(untitled) (Perner’s Contacts, 2019)
Vnútrozemskou vodnou nákladnou dopravou sa z ropných produktov prepravujú hlavne nafta a benzín. Na území Slovenska je ako dopravná cesta využívaná rieka Dunaj s prístaviskom v Bratislave, pomocou ktorej riečne člny prepravujú tovar do zahraničných prístavov. Prednosťou využívania tohto druhu dopravy je nízke environmentálne zaťaženie a taktiež cena za prepravu. Medzi nevýhody patrí závislosť na prírodných podmienkach (hladina vody) a čas prepravy.