(untitled) (Perner’s Contacts, 2007)
V příspěvku je formulován převod hranově i vrcholově orientovaných síťových grafů, nebo i jen zadané tabulky činností na Petriho síť. Přičemž je použita technika, kdy elementární činnost je v Petriho síti reprezentována přechodem. Jedná se o alternativní přístup k používanému způsobu reprezentace pomocí místa (jež je pro úplnost také zmíněn). Pro rutinní použití je uvedena jednoduchá metodika, kde činnost síťového grafu je v Petriho síti reprezentována pomocí strukturálního prvku PAT (Place–Arc–Transition – místo–hrana–přechod). Tato metodika je použitelná pro oba typy síťových grafů i tabulku činností, pro časované (zpoždění na přechodech) i nečasované Petriho sítě, a je ilustrována na příkladě.