(untitled) (Perner’s Contacts, 2007)
Tendencie vývoja smerovania európskej dopravnej politiky sú jednoznačné, a to podpora environmentálne výhodnejších druhov dopravy a podpora rozvoja intermodálnych prepravných systémov. Konkrétnu podporu predstavuje program Marco Polo. Článok charakterizuje tento program, jeho jednotlivé etapy a výsledky prvej ukončenej etapy.