(untitled) (Perner’s Contacts, 2010)
Článek se zabývá odvozením, algoritmizací a popisem konstrukce Newtonova interpolačního polynomu. Jsou zde popsány a vysvětleny základní výpočetní postupy týkající se této problematiky, nejprve je proveden teoretický rozbor, pak následuje řešený příklad a výpisy funkcí v Matlabu s vysvětlujícím komentářem.