(untitled) (Perner’s Contacts, 2009)
Článek přibližuje jeden z projektů řešených v rámci výzkumné činnosti na Katedře technologie a řízení dopravy Dopravní fakulty Jana Pernera Univerzity Pardubice. Cílem projektu je vytvoření softwarového nástroje pro datové zpracování a grafické vyjádření evropské železniční infrastruktury, umožňující nalezení nejvýhodnější trasy železniční přepravy na základě zadaných parametrů.