(untitled) (Perner’s Contacts, 2009)
Článek se zabývá přesností určování polohy pomocí satelitů označovaných zkratkou GNSS (Global Navigation Satellite Systems). Obecně popisuje princip činnosti těchto systémů, podává souhrnnou informaci o příčinách chyb při určování polohy prostřednictvím systému GPS a experimentálně ověřuje základní vlastnosti moderního přijímače GPS.