(untitled) (Perner’s Contacts, 2008)
Príspevok sa zaoberá základnými konceptami logistickej obslužnosti územia – konceptom hub and spoke a konceptom gateway. Zaoberá sa analýzou ich fungovania a vzájomnou komparáciou. Oba koncepty aplikuje na využitie v oblužnosti nákladnou dopravou. Ďalej sa zaoberá možnosťami aplikácie týchto konceptov aj v osobnej doprave. Koncepty obslužnoti územia v osobnej doprave sú základom pre integrovaný dopravný systém. V závere príspevok opisuje ďalšie možné systémy dopravnej obslužnosti v rámci IDS.