(untitled) (Perner’s Contacts, 2020)
V první části článku jsou prezentovány hlavní vlastnosti a výhody trakčních napájecích stanic pro soustavu 25 kV 50 Hz s nepřímými polovodičovými měniči. V další části jsou uvedeny informace o perspektivní měničové struktuře pro tyto napájecí stanice. Hlavní část článku je věnována teoretické analýze metody pro synchronizované řízení výkonu napájecích stanic s polovodičovými měniči.