(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Příspěvek popisuje inovativní systém překládky kontejnerů. Jedná se o systém překládky kontejnerů na volném moři prostřednictvím technologie mid-stream (překládka na širém moři prostřednictvím mobilních jeřábů) a nové technologie Mobilní přístav. Ta spočívá v tom, že samotná překládka kontejnerů probíhá na volném moři bez kotvení lodí k nábřežní hraně terminálu. Systém umožňuje nejen překládku kontejnerů, ale i jejich umístění na palubě plavidla a následnou přepravu k jednotlivým nábřežním hranám.