(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Osobná doprava vo vzťahu k územiu vo všeobecnom chápaní zastáva dôležité miesto, pretože má pozitívny vplyv na jeho rozvoj, ktorý je treba vidieť predovšetkým v raste a rozvoji všetkých možných aktivít, čo sa odráža aj v ekonomickom rozvoji regiónu a prispieva k fyzickému dosiahnutiu základného cieľa dopravy voľnému pohybu osôb. Hlavný problém riešený v tomto článku spočíva v predikcii vývoja základných ukazovateľov prepravy podnikov s prevažujúcou činnosťou v cestnej doprave na základe zhodnotenie minulých trendov a implementácie modelov plánovanie a prognostiky.