(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Postupné odstraňování obchodních překážek na domácím i mezinárodním trhu vedlo k rapidnímu rozvoji logistických služeb napříč všemi sektory obchodu. Do popředí zájmu se dostává téma globální logistiky a obchodního konceptu v globálním pojetí. Globální obchodní operace zvyšují nároky na logistiku a její efektivitu. Moderní logistická praxe směřuje ke komplexnímu řešení problémů a plné integraci dodavatelských řetězců. Cílem se stává integrovaná logistika vyznačující se vysokou profesionalitou, velkou mírou flexibility a je dokonale propojená do všech článků obchodního řetězce.