(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Příspěvek představuje simulační model procesu rozřaďování cílových vlaků, který je modelován dvěma fázemi – první fáze odpovídá přípravě k rozřadění a druhá fáze procesu rozřaďování na svážném pahrbku. Rozlišujeme dva typy posunu – primární posun přijíždějících cílových vlaků považujeme za zákazníky a sekundární posun jako poruchy systému. Simulační model byl vytvořen v software CPN Tools, který je určen k editaci a simulaci barevných Petriho sítí. V závěru článku je provedeno srovnání simulačních výsledků s výsledky dosaženými řešením odpovídajícího matematického modelu, který byl prezentován v předchozím čísle.