(untitled) (Perner’s Contacts, 2011)
Příspěvek popisuje inovativní systém překládky kontejnerů. Jedná se o tandemové spreadery, které jsou součástí portálových jeřábů pohybujících se na nabřežní hraně kontejnerového terminálu námořního přístavu. Díky jeho konstrukci je možno překládat až čtyři kontejnery řady ISO 1 C najednou, čímž dochází nejen k úspoře času překládky, ale také ke zvýšení překládací kapacity terminálu. V příspěvku jsou uvedeny i ekonomické aspekty zavádění těchto nových spreaderů.