(untitled) (Perner’s Contacts, 2013)
Tento článek se zabývá návrhem agentově orientovaného simulačního modelu pomocí architektury ABAsim a jeho následném využitím v rámci simulace lokalizace kolejových vozidel v modelu železniční sítě. Hlavní pozornost je věnována popisu simulačního modelu a všech zúčastněných agentů. Chování jednotlivých agentů modelu je popsáno pomocí diskrétně událostního jazyka, barvených Petriho sítí.