(untitled) (Perner’s Contacts, 2013)
Článek se věnuje aspektům týkajících se ekonomických cílů u výkonového zpoplatnění pozemních komunikací v ČR. Po analýze a historickém pohledu na vývoj mýta se příspěvek dotýká stanovení ekonomických cílů mýta z pohledu aktuálních a budoucích cílů financování dopravní infrastruktury. Rovněž se zabývá metodikou výpočtu tarifů a jejich problémy. V závěru jsou uvedeny možné varianty rozvoje mýtného systému v ČR.