(untitled) (Perner’s Contacts, 2013)
Tento článek se zabývá způsoby hodnocení nákladů závazku univerzální poštovní služby s využitím existujících metod, jako je metoda vyhnutelných nákladů, metoda vstupního ocenění a zejména metoda rentability nákladů. Tato metoda je v principu pro stanovení uvedených nákladů nejvhodnější, konkrétní užití této metody se realizuje prostřednictvím metodiky její praktické implementace. Článek vychází rovněž z definice čistých nákladů základních poštovních služeb a způsobu jejich výpočtu na základě ustanovení tuzemských oborových právních norem.